باغ عفیف آباد
کی از قدیمیترین و زیباترین باغهای شیراز، باغ عفیفآباد است که آن را باغ گلشن نیز مینامند. اين باغ با گسترهاي بیش از ۱۲۷۰۰۰ متر مربع، در جنوب خیابان قصردشت و در انتهای خیابان عفیفآباد قرار دارد.
باغ عفيفآباد در دوران صفویه يكي از باغ های آباد شیراز بوده است. در سال ۱۲۸۴ هجري قمري، میرزا علیخان قوامالملک، زمینِ باغ را از مالک آن خرید و اقدام به نوسازی باغ و ساختن عمارتی زیبا در آن كرد. وي قنات «لیمک» را که در ۱۵ کیلومتری باغ و در محل قصر قمشه وجود داشت را برای آبياري كردن باغ خریداری کرد.
در واپسین روزهای قاجاریه، این باغ به دست خواهرزاده بانی، «عفیفه خانم» همسر فرمانفرما رسيد و چون بهسازیهای گستردهای در آن پدید آورد، پس از آن باغ گلشن به باغ عفیفآباد شهره شد. این باغ از شاهکارهای معماری دوران زندیه و قاجاریه به شمار میآید. وارثان باغ در روزگار پهلوی آن را به فرح پهلوی هدیه دادند تا اینکه در سال ۱۳۴۰ خورشیدی، ارتش در مزایده خرید باغ برنده شده و آن را خریداری كرد.
پس از انقلاب اسلامی، به کوشش سازمان عقیدتی سیاسی و همکاری ارتش جهموری اسلامی، این باغ به موزه نظامی تبدیل شد. از سلاحهای عتیقه موجود در این موزه میتوان از تفنگهای فتحعلی شاه، ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه قاجار، رضاخان، محمد رضا پهلوی و همچنین تفنگهای رزمندگان و دلاوران نهضت جنگ مانند تپانچه دکتر حشمت و مسلسل رئیس علی دلواری نام برد. سقف چوبي و هندسي تالار، داراي نقاشيهاي گل و بوته، شكار و مجالس بزم و رزم می باشد.
اکنون از این عمارت به عنوان موزه نظامی ارتش و موزه عبرت استفاده میشود.